Предизборен дебат за доходите на българите, преминаването към еврото, данъците и

...
Предизборен дебат за доходите на българите, преминаването към еврото, данъците и
Коментари Харесай

Предизборен дебат: Приемане на еврото, вдигане на данъците и борбата с корупцията

Предизборен дебат за приходите на българите, прекосяването към еврото, налозите и битката с корупцията между Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, Венко Сабрутев от „ Продължаваме промяната “-„ Демократична България “, Йордан Тодоров от „ Възраждане “ и Николай Каварджиклиев от БСП.

Къде е България по покупателна дарба в Европейски Съюз? 

С парите, които изкарваме, можем да си купим минимум спрямо останалите европейци. Нашата покупателна дарба е с 36% под междинното за Европейски Съюз, демонстрира изследване на „ Евростат “.

България е в компанията на Гърция и Латвия – там са с 33 и 29 на 100 под европейското ниво. Най-спокойно с приходите си живеят в Люксембург, Ирландия и Нидерландия. През последната година 45% от интервюираните наши сънародници от време на време са имали проблеми с заплащането на сметки, приблизително в Европа сходни компликации са имали под 30 на 100. За 13% през множеството време е било мъчно да си заплащат сметките. Без проблем се оправят малко над 40% от интервюираните в България и над 60 – в Европа.

Как могат да се усилят приходите на българите?

„ Ако четем изявленията на някогашния финансов министър Асен Василев, можем да останем с усещане, че България доста е повишила приходите си. Номинално може да има растеж, само че с парите, които сме получили повече, не можем да си купим повече. Една от аргументите за това е, че усилваме приходите на хартия през формули “, смята Деница Сачева.

По думите ѝ, в случай че приходите можеха да се усилват с формули, това щеше да се употребява в Елада: „ Трябва да увеличим продуктивността на жителите, опцията да има повече бизнес, което изисква политическа непоклатимост и вероятност. Трябва да приказваме за повишение на покупателната дарба. Поемаме ангажимент тя да доближи 80% от средноевропейската в границите на един цялостен управнически мандат. Необходими са и редица промени. В земеделието би трябвало да се реши въпросът с работната мощ. В опазването на здравето би трябвало да се лимитират неефективните разноски. Трябва да се увеличи конкурентоспособността на жителите. “

Венко Сабрутев акцентира: „ Ясно би трябвало да кажем на българските жители – предходната и по-миналата година България беше на първо и второ място по растеж на приходите в Европейски Съюз. И тази година се обрисува да сме първи по растеж на приходите. С 3 лв. на година по време на ръководството на ГЕРБ се увеличаваха пенсиите. С тези жълти стотинки. “

„ Какво се случи с работната заплата? За 3 години наваксахме закъснение от 13 години. Пенсиите са двойно по-големи. Заварихме пенсия от 343 лв.. Сега е 883 лв.. Има ли разлика? Деница Сачева казва, че са за европейски приходи, а Бойко Борисов каза, че е срещу повдигането на пенсиите. Не мога да схвана тази политическа шизофрения от страна на ГЕРБ. Видяхме пенсионната промяна на мизерията. Латиноамерикански модел “, добави той.

Според Йордан Тодоров е цинично бившите съдружни сътрудници да спорят кой е по-виновен за това ние да сме на дъното на всички ранглисти за страните членки на Европейски Съюз. „ За да имаме съществено нарастване на приходите, повече пари за пенсии и обществени заплащания, би трябвало да имаме мощна стопанска система и произвеждане. 80% от стоките са импорт, а 20% са родно произвеждане. Ако желаеме да имаме мощна стопанска система, тази наклонност би трябвало да се обърне. “

„ С изобретателно счетоводство добавена стойност не се прави, към сътрудниците от Политическа партия. Ние от БСП имаме ясна стратегия от комплекси и фактори, които ще оказват помощ за повишението на приходите и покупателната опция “, съобщи от своя страна Николай Каварджиклиев.

Сабрутев акцентира, че растежът на приходите неизбежно минава през растеж на стопанската система: „ Нашият е три пъти по-голям от този в Германия. Германски политик пристигна у нас и сподели, че ни завижда за растежа на стопанската система. ”

„ Всеки, който схваща от стопанска система, знае, че говорите неуместни неща. Вие с пенсиите имате някакъв култ. Не знам за какво плашим хората непрекъснато, че нещо се случва с парите им. Вторият дирек у нас работи и заплаща пенсии от едвам 2-3 години. Как разбрахте, че парите им са източени и ги няма? ”, отговори му Сачева.

„ По наше време нямаше бухалки, нямаше наказателен уред. Следващата стъпка е промяната на регулаторите. Неслучайно призоваваме за почтени състезания ”, разяснява Сабрутев.

„ Борисов е водач, няма потребност да заема „ още веднъж ” лидерска позиция. Той има доста доверие от страна на българските жители. За лидерски спор – посочете другите водачи, тъй като не ги виждам. Какво мисли той и по какъв начин считаме да управляваме го демонстрираме всеки ден пред гласоподавателите “, счита Сачева.

Сабрутев е безапелационен, че ГЕРБ и ДПС вървят в посока да си създадат държавно управление. „ Тяхната огромна фантазия е Борисов да е президент, Пеевски – министър председател. “

https://novini.bg/

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР